Kategorier
Baka

Tips om bakning av tårta – del 1

Att baka tårta är en mycket populär färdighet bland amatörkockar. Men tårtbakning kan vara knepigt, särskilt om du inte är helt på topp med dina bakkunskaper och inte vet hur du ska få bästa resultat. Här är några snabba tips som kan göra din tårtbakning enklare:

Låt oss först diskutera några grundläggande tekniker och tips för bakning av tårta, särskilt för tårtlager, som kan variera i storlek från en 9-tums fyrkantig tårta till en bröllopstårta. Det finns en del olika sätt och åsikter om ämnet som varierar från expert till expert, så poängen med den här artikeln är att diskutera egna personliga favoritmetoder.

Skapa tårtbotten i ugnen

Grundprincipen för bakning är att baka kakan i en varm ugn. Om du aldrig har bakat en tårta tidigare kan det till en början verka som en överväldigande uppgift, men med lite övning och tålamod kommer du att baka som ett proffs på nolltid! Jag rekommenderar att du börjar med en tårtform som är minst 9 tum i diameter eftersom du behöver en form för att säkerställa en jämn tillagning och undvika brännskador.

Vad skall du ha på din tårta?

När du har bakat kakan och svalnat behöver du förbereda din frosting och glasyr. För en 9-tums tårta är ett fint enkelt utseende bäst och därför kanske du vill hålla det enkelt genom att använda fondant för det sista lagret eller så kanske du vill prova att använda färska blommor och färska bär. Oavsett vilket kan du lägga till lite dekoration på slutet för att ge din tårta ett färdigt och professionellt utseende.

Efter gräddningen är det viktigt att förvärma din ugn. Jag rekommenderar att du gör detta på 350 grader, bara för att se till att dina ugnshyllor är helt rena från allt damm och fett och att dina tårtformar är helt rena innan du fortsätter. Du vill inte ha något socker i luften när du bakar, så se till att ugnshyllorna är rena innan du sätter igång ugnen. Detta förhindrar att olja och socker samlas och sätter igång ugnen.

När din ugn har förvärmts och allt är klart är du redo att börja rengöra och förbereda din form. Den viktigaste delen av tårtberedningen är att ta bort tårtan från formen. Placera först din kastrull på ditt kylgaller och se till att botten av kastrullen är torr. När pannan är torr kan den snabbt tas bort från kylhyllan och placeras direkt på arbetsytan. Se till att du rensar ut alla droppskålar och droppringar innan du börjar sätta ihop din tårta.

När du är klar med din tårta är det dags att frosta och skikta din tårta. Frosta din tårta enligt det recept du använt. Om du ersätter en redan glaserad tårta använder du helt enkelt samma glasyr som användes så att tårtan blir slät när du lägger på lagren. Låt tårtan svalna helt innan du glaserar den igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *